De jaarlijkse herdenking bij het Belgisch Monument Heer is op zondag 13 september 2020.

Evenals de voorgaande jaren willen wij de herdenking van verzetsstrijders die op het einde van de oorlog gefusilleerd zijn in de bebossing bij Huize st. Joseph/Huize St. Gerlach te Cadier en Keer op zondag 13 september a.s. organiseren. Echter als gevolg van de corona crisis en de maatregelen ter bestrijding hiervan (we kunnen op deze kleine locatie bij het monument geen 1.5 meter afstand tussen de aanwezigen garanderen) zijn wij genoodzaakt om dit jaar op een geheel andere wijze aan de herdenking invulling te geven.

Er zal geen H. Mis, geen gezamenlijke wandeling naar het monument, geen toespraken, muziek, koffie/vlaai etc. plaats vinden. De herdenking zal alleen bestaan uit een bloemenhulde bij het monument. We willen dit jaar de uitnodiging beperken tot alleen degenen die de afgelopen jaren een bloemstuk legden. Zij kunnen een bloemstuk bij het Belgisch Monument Heer leggen om op die manier toch de verzetsstrijders te herdenken en worden dan verzocht om niet langer dan strikt noodzakelijk op de locatie aanwezig te zijn. Dit betekent ook dat alle overige aanwezigen dit jaar helaas niet uitgenodigd worden. We vinden dit als stichting erg vervelend, maar in de huidige corona crisis is dit volgens ons de enige juiste gepaste maatregel.

De intentie is om de herdenkingsbijeenkomst via livestream uit te zenden zodat degene die niet aanwezig kunnen zijn, de herdenking op deze manier toch kunnen volgen. De link naar de livestream is https://youtu.be/zZNNI0RJJu8

Deze link gaat live op 13-9-2020 vanaf ca 10.25uur.

Wij hopen op uw begrip in deze en hopen dat we volgend jaar, op zondag 12 september 2021, weer een herdenking kunnen organiseren zoals we dat al die jaren op een passende manier gedaan hebben.

Als Stichting Belgisch Monument Heer wensen we u een goede gezondheid.

 

.